Wat is Yoga?

Hatha Yoga

Wat is Yoga? Er zijn veel verschillende stijlen Yoga. Hatha Yoga is een vorm van Yoga die bestaat uit een systeem van verschillende lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama’s) welke de beheersing over de geest en het lichaam vergroten. Daarbij staat de fysieke gezondheid van een persoon centraal. De verschillende lichaamsoefeningen worden los of in serie met één of meerdere andere oefeningen uitgevoerd, waarbij er veel aandacht uitgaat naar een rustige, ritmische en diepe ademhaling.

Power Yoga

Power Yoga, ook wel Vinyasa Yoga genoemd, is een vorm van Yoga die veel raakvlakken heeft met Hatha Yoga. Power Yoga, zoals de naam al zegt, wordt vaak als iets zwaarder ervaren omdat de oefeningen hoofdzakelijk in een serie worden uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is de ‘zonnegroet’, waarbij een serie oefeningen wordt uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Deze serie wordt zowel bij Hatha als bij Power Yoga uitgevoerd.

Slow Flow Yoga

In deze les gaan wij met veel zachte oefeningen en bewuste, langzame bewegingen zorgen dat ons lichaam goed opstart voor de rest van de dag.Wij gaan vooral rekken, strekken en ademen. De focus zal in deze les op het wakker maken van het lichaam, ontspanning en rust in het hoofd liggen en minder op de kracht.Het is dus ook niet de bedoeling dat wij gaan zweten, maar dat je direct na de les naar werk of school kunt gaan en/of gewoon lekker fris en ontspannen je dag begint.

Voor iedereen

Yoga is voor iedereen; lenig, stijf, een vrije ademhaling of kortademig. Tijdens de Yoga lessen worden er verschillende varianten van één oefening doorlopen. Begonnen wordt met een ontspannen rek-, kracht-, ademhalingsoefening welke afhankelijk van de leerlingen uitdagender wordt gemaakt. Iedere leerling kan zo op eigen tempo en niveau heerlijk genieten van zijn of haar balans of lichaam.  Dit is de kern van Buddha Balance. 

Alle Yoga lessen bij Buddha Balance zijn er o.a. op gericht om te genieten van je lichaam, het lichaam te sterken en rekken, te genieten van een vrij ademhaling, balans te bevorderen en conditie op te bouwen.