• Wat is Yoga?

Yoga komt uit de Indiase traditie en betekent “binden”. Yoga bestaat uit verschillende onderdelen en het meest bekend is Asana. Asanas zijn de Yoga houdingen die ons helpen ons lichaam sterker en soepeler te maken. Tijdens een Yogales worden de houdingen in een reeks aan elkaar gekoppeld op het ritme van de ademhaling.

 

 • Wat zijn de voordelen van Yoga?

Yoga helpt om het lichaam sterker en leniger te maken. Ook helpt Yoga om meer controle over de ademhaling te krijgen en meer ontspanning te ervaren, zowel in het lichaam als de geest. Door verschillende oefeningen en houdingen te beoefenen helpt Yoga om weer balans in het leven te vinden.  

 

 • Waarom is Yoga goed voor mij?

Door meer aandacht aan je lichaam en ademhaling te geven kan Yoga je helpen om meer innerlijke rust en balans te ervaren. De Yogahoudingen helpen je lichaam sterker en leniger te worden, wat je stabiliteit, flexibiliteit en balans zal verbeteren.

 

 • Wat zijn de verschillende soorten Yoga?

Bij onze Yogaschool worden Hatha Yoga Flow, Klassieke Hatha Yoga, Power Yoga en Yin Yoga gegeven. De lessen zijn voor iedereen, van beginner tot gevorderden, vrouwen en mannen, jongeren en senioren.

 

 • Hoe word ik leniger?

Yoga is een fijne manier om je spieren te verzachten en verlengen. Doordat wij tegelijk met het lichaam en de geest werken, zal je een diepere werking van de houdingen ervaren en een langdurige ontspanning van je spieren voelen.

 

 • Kan ik Yoga doen als ik niet lenig ben?

Je kunt zeker en vooral aan Yoga doen als je niet lenig bent. Door het regelmatig beoefenen van Yoga zal je snel merken dat je stijve spieren langer en soepeler worden. Dit doordat alle houdingen juist daarop zijn gericht.

 

 • Hoe werkt een Yogales?

Bij onze Yoga studio begint een les met een korte ontspanning om je hoofd leeg te maken en je aandacht in het hier en nu te brengen. Daarna volgt een ademhalingsoefening om een beetje controle te krijgen en een diepere rust te ervaren. Vervolgens doen we de Yoga houdingen met verschillende opties zodat iedereen mee kan doen. We eindigen met een eindontspanning om je lichaam te tijd te geven om alle voordelen van de les te verwerken.

 

 • Wat is Hatha Flow Yoga?

Hatha Flow Yoga is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de voordelen van Yoga en op zoek is naar een vorm van bewuste fysieke beoefening in combinatie met lichamelijke en geestelijke rust.

Klik HIER voor meer info.

 

 • Wat is Klassieke Hatha Yoga?

Hatha Yoga is een van de oudste vormen van Yoga. Deze vorm van Yoga is aan te raden als je je lichaam sterker wilt maken en op zoek bent naar meer focus en rust in je ademhaling.

Klik HIER voor meer info.

 • Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een intensievere vorm van Yoga. Als je jezelf fysiek een beetje wilt uitdagen en als je het moeilijk vindt om rust te vinden door stil te zitten, is deze les iets voor jou.

Klik HIER voor meer info.

 

 • Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarbij de houdingen langer vast worden gehouden. Yin Yoga is een fijne oplossing voor iedereen die veel moet zitten (kantoor werk, computer, studeren, rijden…) en helpt met herstellen of voorkomen van klachten in de gewrichten, rug, nek, schouders en heupen.

Klik HIER voor meer info.

 • Wat is de beste Yoga voor mij?

Voor iedereen is een andere vorm van Yoga passend. Dit hangt van je doelen af en hoeveel balans je tussen inspanning en ontspanning wilt. Je bent natuurlijk van harte welkom om een gratis proefles te komen volgen. Voor een overzicht van de verschillende vormen van Yoga bij onze Yoga studio en een kort omschrijving van elke vorm klik HIER.

 

 • Is er Yoga voor beginners?

Elke vorm van Yoga bij onze Yogaschool is voor iedereen geschikt. Tijdens de lessen worden er verschillende opties gegeven zodat iedereen van beginner tot gevorderde het beste uit elke houding kan halen en een fijne ervaring van de les krijgt.

 

 • Werkt Yoga voor ontspanning?

Tijdens een Yogales werken wij zowel aan het ontspannen van de spieren als ontspanning van de geest. Door de ademhalingsoefeningen en Yoga houdingen zal je meer rust en ontspanning in je lijf en je hoofd ervaren.