Lessen Yoga Groningen

Tijdens alle lessen gaat er aandacht naar de volgende elementen:

  • Ademhaling
  • Lenigheid
  • Kracht
  • Balans
  • Rust
  • Conditie

Ademhaling

De ademhaling staat tijdens alle houdingen centraal. Het betreft een diepe, ritmische en ontspannen ademhaling. Tijdens de verschillende houdingen proberen de Yogi’s hun ademhaling ontspannen te laten doorlopen en niet te laten stokken, op slot te zetten.

Lenigheid

De meeste Yoga poses bevorderen de lenigheid van het lichaam op een ongeforceerde, ontspannen manier. Dit geeft het lichaam de ruimte om heerlijk vrij te kunnen bewegen, vrij te kunnen ademen en een juiste lichaamshouding aan te kunnen nemen.

Kracht

De meeste Yoga houdingen sterken het lichaam. Hierbij gaat het om statische en dynamische kracht. In andere woorden: er zijn houdingen die de spieren sterker maken door een houding langere tijd aan te houden. In dit geval bewegen de spieren niet en spreken we van statische kracht. Daarnaast zijn er houdingen die in serie worden uitgevoerd en dit noemen we dynamische kracht.

Het krachtelement bij Yoga heeft een belangrijke aanvullende functie op de groeiende lenigheid. Extra lenigheid zorgt voor extra bewegelijkheid. Om deze ruimte te kunnen gebruiken zal het lichaam op deze specifieke plekken sterker dienen te worden. Hierdoor zal de Yogi de extra bewegelijkheid kunnen gebruiken en een juiste lichaamshouding kunnen aannemen. Indien puur alleen lenigheid getraind wordt, zal dit de kans op blessures vergroten.

Rust

Veel mensen leiden een bezig bestaan en de woorden ‘ druk ‘  en ‘ stress ‘  komen dan ook vaak voorbij. Tijdens de Yoga sessies proberen de Yogi’s alles los te laten en te genieten van het lichaam en een vrije ademhaling. Dit doel wordt o.a. bereikt door poses aan te nemen die de geest laten kalmeren. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een balanshouding. Hierbij streeft het hele lichaam hetzelfde doel na en staat volledig met zichzelf in verbinding. Ook de combinatie van kracht (spieren aantrekken), lenigheid (spieren rekken) en een focus gericht op een vrije ademhaling bevordert een rustige geest.

 

Yoga Groningen – Hatha Yoga Groningen – Power Yoga Groningen – Pilates Groningen