Voor iedereen

Yoga is voor iedereen; lenig, stijf, een vrije ademhaling of kortademig. Tijdens de Yoga lessen worden er verschillende varianten van één oefening doorlopen. Begonnen wordt met een ontspannen rek-, kracht-, ademhalingsoefening welke afhankelijk van de leerlingen uitdagender wordt gemaakt. Iedere leerling kan zo op eigen tempo en niveau heerlijk genieten van zijn of haar balans of lichaam.  Dit is de kern van Buddha Balance. 

Alle Yoga lessen bij Buddha Balance zijn er o.a. op gericht om te genieten van je lichaam, het lichaam te sterken en rekken, te genieten van een vrij ademhaling, balans te bevorderen en conditie op te bouwen.

Wat is Hatha Flow Yoga?

Hatha Flow Yoga is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de voordelen van Yoga en op zoek is naar een vorm van bewuste fysieke beoefening in combinatie met lichamelijke en geestelijke rust.

Hatha Flow Yoga is een mix van klassieke Hatha, Power, en Yin Yoga. De houdingen komen zowel uit de klassieke Hatha als Power en Yin Yoga en worden in een flow achter elkaar uitgevoerd. De bewegingen zijn aan de ademhaling verbonden en de focus ligt zowel op het ontwikkelen van de kracht van de spieren als op de flexibiliteit van het lichaam en de rust in de ademhaling.Deze vorm van Yoga is een goed voorbeeld van een kenmerkende Buddha Balance les. Het doel is om je door middel van lichte fysieke inspanning naar een diepe staat van ontspanning te brengen.

Wat is Klassieke Hatha Yoga?

Deze vorm van Yoga is aan te raden als je je lichaam sterker wilt maken en op zoek bent naar meer focus en rust in je ademhaling.

Hatha Yoga is een van de oudste vormen van Yoga. In een klassieke Hatha Yogales worden alle spieren in het lichaam gebruikt, maar de focus ligt vooral op de interne organen en de wervelkolom. Het doel van Hatha Yoga is balans in het lichaam en de geest te brengen door middel van focus op de ademhaling.Door het beoefenen van Hatha Yoga wordt je lichaam sterker en flexibeler. Door de werking op de organen, die ook je hormoonspiegel op een positieve manier beïnvloedt, en de ademhalingsoefeningen, voel je meer balans en ervaar je een diepe rust (zoveel fysiek als mentaal).

Wat is Power Yoga?

Als je jezelf fysiek een beetje wilt uitdagen en als je het moeilijk vindt om rust te vinden door stil te zitten, is deze les iets voor jou.

Power Yoga is een intensievere vorm van Yoga. In een Power Yogales wordt gebruik gemaakt van de bandha’s (energiesloten) en ujaayi (krachtig ademhaling). De houdingen worden door vinyasa’s (reeks bewegingen) verbonden. Het ritme is wat sneller dan tijdens een Hatha Flow Yogales, maar natuurlijk is iedereen vrij om zijn eigen ritme te volgen.De focus van de Power Yogales ligt op het ontwikkelen van kracht in de spieren, maar ook op stabiliteit en mobiliteit van de gewrichten. Alle bewegingen zijn verbonden aan de ademhaling en aan het eind van de les kun je een diepe ontspanning door je hele lichaam en geest voelen.

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een fijne oplossing voor iedereen die veel moet zitten (kantoor werk, computer, studeren, rijden…) en helpt met herstellen of voorkomen van klachten in de gewrichten, rug, nek, schouders en heupen.

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarbij de houdingen langer vast worden gehouden. De focus ligt op het versterken en versoepelen van de pezen, het bindweefsel en de gewrichten. Door het rekken van de dieperliggende spieren, worden de mobiliteit van het lichaam en de conditie van de gewrichten verbeterd.Het langer vasthouden van de houdingen zorgt dat je meer tijd hebt om je lichaam te voelen en het helpt om dieper te ontspannen.

Hatha Yoga Groningen – Power Yoga Groningen – Yin Yoga Groningen