Alexandre

Mijn naam is Alexandre Beauchard en ik ben 1983 geboren, kom uit Frankrijk en woon sinds 2007 in Groningen. Ik verzorg de Yogalessen bij Buddha Balance in Groningen.

Ik vind het belangrijk om een actief leven te leiden. Naast Yoga hou ik ook van zwemmen, klimmen en wandelen.

Yoga docent

Een collega vertelde mij ooit dat yoga wel iets voor mij zou kunnen zijn. Ik besloot een proefles power yoga te volgen en sindsdien beoefen ik het elke dag. Dankzij yoga voel ik dat mijn lichaam sterker en leniger is geworden en mijn geest kalmer en helderder.

Om in contact te komen met zo veel mogelijk vormen van yoga en nieuwe technieken te leren, heb ik lessen gevolgd bij verschillende yoga studios. Daarnaast heb ik meerdere Yoga opleidingen (200hrs Hatha Yoga bij Arhanta Yoga Nederland , Power Yoga en Yin Yoga bij de AALO) en een anatomie opleiding gevolgd om veilig les te kunnen geven en het beste uit de houdingen te halen.

Yoga heeft mij veel gebracht in mijn leven en ik probeer zo veel mogelijk terug te geven. In mijn lessen wil ik de deelnemers bewust maken van de kracht van hun lichaam en ze tot rust te laten komen door middel van een juiste ademhaling.

img_6457


Julia

Julia geeft elke laatste zaterdag van de maand een eigen les bij Buddha Balance 

Jaren geleden interesseerde yoga mij niet. Ik heb verschillende vechtsporten (onder andere kungfu) beoefend en de uitdaging, de intensiviteit die ik daarin vond, dacht ik niet in yoga te vinden. Onvoldoende uitdagend, onvoldoende intensief. Totdat ik lessen ging volgen bij Buddha Balance. Daar ontdekte ik dat yoga juist en minstens zo uitdagend en intensief is qua lichaamsbewustzijn, balans, kracht, lenigheid, ontspanning, concentratie en denken.

 Yoga is voor mij zo interessant geworden dat ik in 2017 begonnen ben met een 200-uurs yogaopleiding. In mei 2018 rondde ik deze opleiding af. Daarnaast heb ik bij verschillende yogascholen lessen gevolgd en workshops gedaan. Met de opgedane kennis wilde ik niet per se lesgeven. Toch vervang ik zo nu en dan een yogales en geef ik soms les aan leerlingen en collega’s op de middelbare school waar ik Nederlands geef. En nu ook eens per maand bij Buddha Balance. Dat lesgeven vind ik mooi. Mooi qua delen. Mooi qua ontdekken. Tijdens mijn lessen hoop ik deelnemers te laten ervaren wat ik ervaar als ik yoga doe: fysieke inspanning en lichaamsbewustzijn enerzijds, geestelijke kalmte anderzijds en vooral hoe het fysieke en geestelijke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
 
img-20190317-wa0018

Yoga Groningen – Hatha Yoga Groningen – Power Yoga Groningen – Yin Yoga Groningen